Hjälp med att sälja ditt företag

Är du företagare och ska snart gå i pension?

När ägaren till ett mindre företag går i pension finns det en stor risk att företaget lägg ner och de anställda blir arbetslösa. Den här situationen är mycket tråkig och händer alltför ofta bland småföretag. För att undvika den här situationen är det bättre att sälja sitt företag, men det kan vara svårt att hitta rätt köpare och kunna få ut så mycket pengar som möjligt för företaget.

Genom att anlita en företagsmäklare i Stockholm kommer du att hitta rätt köpare och få företaget sålt till rätt pris. Du skall dock vara beredd på att det kan ta lite tid att hitta rätt köpare, men det är det värt både för dig och dina anställda.

Ifall det gäller ett aktiebolag så fungerar det lite annorlunda när du ska sälja. Det finns ett par viktiga saker att tänka på. Vid försäljning av ett aktiebolag måste man bestämma sig för hur stor del av företaget som ska säljas och ta reda på vilka skatteregler som gäller. Det är även viktigt att kontrollera bolagsordningen ifall det finns vissa bestämmelser som reglerar hur aktiebolaget får säljas. Det är även viktigt att aktiebolagets aktiebok finns tillgänglig.

Bizbridge hjälper dig att sälja ditt företag och maximera försäljningspriset genom att hitta rätt typ av köpare. Kontakta Bizbridge för att få professionell hjälp idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *